House CCB

A Contemporary Glass Heart for a Traditional Swiss Barn Switzerland / 2020

45
45 Love 926 Visits Published

In the Swiss Alps, architect Ralph Germann turns a traditional barn into a luminous residence. Behind the monumental stone walls that have remained intact, he envisions a bright interior bathed in natural light.



At first, the massive 1854 building impresses. It bears the marks of time : four generations have seen it evolved from hay barn to stable, and then to wine storage. In 1950, a wooden extension is added to the family property. As a new chapter opens, owner and architect agree: the impressive stone facade has to be preserved!



Highlighting the mineral character of the original construction, the architect Ralph Germann plays with volumes, giving them a new perspective. In this stunning stone shell, he carefully places a wooden and glass cube and turns it into a contemporary living space. The breathtaking view on the freshly brushed timber frame confers to the interior a timeless atmosphere.


 
From the entrance hall, a concrete staircase leads to the upper floor, with direct access to the main room and the terrace. In perfect balance between two eras, the minimalist allure of the new construction enhances the raw aspect of the old building. Giving a new life to the place and the material, the architect uses the wooden boards of the old barn to design bespoke furniture for the kitchen and the bedroom. In one of the bookshelves, a movable panel unveils an opening between the living room and the bathroom to enjoy a relaxing bath with view on the fireplace.



Throughout the day and the year, natural light shapes the space according to the rhythm of nature. In addition to the original narrow windows of the barn, four loopholes are pierced in the roof in order to bring zenithal light in. The subtle light is thought down to the smallest detail. Even the setting sun is beautifully filtered by a carved shutter. “There is something musical. The light punctuates the space, vibrates in crescendo.", appreciates the owner.

45 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In the Swiss Alps, architect Ralph Germann turns a traditional barn into a luminous residence. Behind the monumental stone walls that have remained intact, he envisions a bright interior bathed in natural light. At first, the massive 1854 building impresses. It bears the marks of time : four generations have seen it evolved from hay barn to stable, and then to wine storage. In 1950, a wooden extension is added to the family property. As a new chapter opens, owner and architect agree: the...

    Project details
    • Year 2020
    • Work finished in 2020
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 45 users