House in Torres Vedras

Lisboa / Portugal / 2008

25
25 Love 809 Visits Published

The project for the house in Torres Vedras proposed the use of the existing building and the construction of an expansion body.


It proceeded to a reorganization of the use of existing spaces, so as to optimize the functionality of the assembly. A space for the press took the living room function articulating the existing spaces with the spaces of expansion. The stone parts, such as the press and others, have been rehabilitated and reintegrated in the new spaces created.


The existing main house retains its function rooms on the 1st floor, while on the floor 0 the living room is assumed as a dining room, appearing now divided to contain a kitchen space. The remaining low buildings around the courtyard harbor the master bedroom, with generous dimensions, and a third bedroom, both with individual toilets.


The floors were covered with stone slabs slate with generous dimensions and wooden floors. The walls were coated with painted plaster with handmade tiles in the format 10x10cm. In pre-existing areas, the windows are wooden frames with double glazing, and particular care for the maintenance as well as interior shutters. In the new areas the project allowed the inclusion of large windows, where the option was of lacquered aluminum frames.

25 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project for the house in Torres Vedras proposed the use of the existing building and the construction of an expansion body. It proceeded to a reorganization of the use of existing spaces, so as to optimize the functionality of the assembly. A space for the press took the living room function articulating the existing spaces with the spaces of expansion. The stone parts, such as the press and others, have been rehabilitated and reintegrated in the new spaces created. The existing main...

    Project details
    • Year 2008
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2008
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users