Interiors of the Technological & Scientific center Tatneft in Skolkovo

Laconic interiors became a logical extension of renewed facades of the building Сколково / Russian Federation / 2020

0
0 Love 43 Visits Published

Technological-scientific center “Tatneft” was built in 2020 on the territory of Innovation center Skolkovo. Techno-cluster Skolkovo is an ambitious governmental project, created in a rural area on the border of Moscow. It unites idea of the “futuropolis” and Silicon Valley.


Architectural Studio “Arcanika” created a project of renovation of the technological-scientific center PJSC “Tatneft”, including modernization of the building facades, interior design of representative and standard zones, a system of a navigation and landscape design of surrounding territory.


Laconic interiors became a logical extension of renewed facades of the building. Interiors are designed in monochrome colours with bright accents. All the rooms are made according to two types of finish: representative and standard zones. To the first type refer spaces of the central block of the building from 1st to 4th floor: exhibitional spaces, central hall, conference hall, director’s offices. To the second type refer offices, open-spaces, coffee-points, corridors, lavatories.


Double-light spaces of the central volume accentuate the connection between interior and exterior of the building. The façade glazing becomes a dominant transparent “wall”. The ceilings and even chandeliers for this zone are manufactured specifically for this object by individual design.


A layered ceiling of the hall (1st floor) and conference hall (3d floor) is made of large-scale acoustic panels. It allowed not only hide and organize engineering systems (HVAC), automatic sunshades and lightening design, but improve acoustic characteristics of the space as there use to be an echo, formed by glass “walls” of the oval space.


Curved shapes of the lobby are repeated in a chandelier which looks like a set of interlacing circles of different diameter, composed in several layers, that was individually made from an architect’s sketch. Parametrical reception desk id thoroughly designed in order to fit equipment and worktables. Composite material usage allowed to follow the sketch up to a millimeter, as well as integrate diagonal LED-lightening in a complex shape. Another reception desk is located in the administrative area of the building, which draws attention by a tactile surface, which looks like boiling metal.


A conference hall and an exhibitional area in front of it are located on the third floor of the building. The exhibitional area can be observed from the fourth floor as there is a pathway along the side wall. An individually designed chandelier composed of several rows of cylindrical bulbs in a double-light space reminds a floating glowing cloud.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Technological-scientific center “Tatneft” was built in 2020 on the territory of Innovation center Skolkovo. Techno-cluster Skolkovo is an ambitious governmental project, created in a rural area on the border of Moscow. It unites idea of the “futuropolis” and Silicon Valley. Architectural Studio “Arcanika” created a project of renovation of the technological-scientific center PJSC “Tatneft”, including modernization of the building facades,...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2020
    • Main structure Mixed structure
    • Client Tatneft
    • Contractor Arcanika Studio
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters / Research Centres/Labs / Interior Design
    Archilovers On Instagram