OPEN_HOUSE

London / United Kingdom / 2019

8
8 Love 204 Visits Published

Our clients wanted a striking makeover for this 1920s detached house that would also meet the long term care requirements of their youngest daughter, Poppy.


We were asked to retain the traditional appearance at the front but given free rein at the back.


A big open family space was a must, as were the wheelchair lift, hoists and accessbile bathrooms. Two bedrooms had to be added (one for Poppy's live-in carer) and of course it all had to be step free , from street to sun-deck!


The completed project has added more than 114 sq m of internal floor area (1225 sq ft) with the open plan family space acounting for almost 100 sq m of this (1000 sq ft).


This project was featured in the February 2021 issue of Selfbuild & Design magazine (see PRESS tab above).

8 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Our clients wanted a striking makeover for this 1920s detached house that would also meet the long term care requirements of their youngest daughter, Poppy. We were asked to retain the traditional appearance at the front but given free rein at the back. A big open family space was a must, as were the wheelchair lift, hoists and accessbile bathrooms. Two bedrooms had to be added (one for Poppy's live-in carer) and of course it all had to be step free , from street to sun-deck! The completed...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users