LC boutique

Viareggio / Italy

0
0 Love 114 Visits Published

At the base of the project there is the continuous desire of the architect Alessandro Pardini to search for simplicity. In this case, simplicity translates into clear-cut geometries and a minimum number of materials used.


The spaces of this shop are arranged in parallel lines. The intent is to create fluid and functional paths in which customers can move like inside a supermarket but the neutral backgrounds that characterize these paths mean that the clothes on sale are displayed and illuminated as in a museum.


The space is perceived as unique but the wings divide it into corridors without ever precluding the entirety of the shop's view.


Environment with a simple and contemporary design. The side walls are white, the central partitions in osb wood panels, the cash desk is made of rough Cardoso stone as well as the handle of the entrance door.


The result is a series of refined backdrops that alternate between people and clothing, whose richness derives from the details of shape and texture. At the heart of the design is a recognizable language of materials and architectural moves.


Indirect light is used to reveal the architecture of the spaces in a non-invasive way, the spot light used to accurately illuminate the clothes on display as if they were works of art to enhance the fabrics and materials.


 


Alla base del progetto c'è la continua volontà dell'architetto Alessandro Pardini della ricerca della semplicità. Semplicità che in questo caso si traduce in geometrie nette e minimo numero di materiali utilizzati.


Gli spazi di questo negozio sono disposti per linee parallele. L'intento è quello di creare dei percorsi fluidi e funzionali nei quali i clienti possono muoversi come all'interno di un supermarket ma i gli sfondi neutri che caratterizzano questi percorsi fanno si che i capi in vendita siano esposti ed illuminati come in un museo.


Lo spazio è percepito come unico ma le quinte lo dividono in corridoi senza mai precludere l'interezza della visuale del negozio.


Ambiente dal design semplice e contemporaneo. Le pareti laterali sono bianche, i setti centrali in pannelli di legno di osb, il banco cassa è realizzato in pietra di Cardoso a spacco così come il maniglione della porta d'ingresso.


 Il risultato è una serie di raffinati fondali che si alternano tra persone e capi d'abbigliamento, la cui ricchezza deriva dai dettagli di forma e texture. Al centro del design c'è un linguaggio riconoscibile di materiali e mosse architettoniche.


La luce indiretta è utilizzata per svelare in modo non invadente l'architettura degli spazi, la luce diretta sfruttata per illuminare in modo puntuale i prodotti esposti come fossero opere d'arte per esaltarne i tessuti ed i materiali.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    At the base of the project there is the continuous desire of the architect Alessandro Pardini to search for simplicity. In this case, simplicity translates into clear-cut geometries and a minimum number of materials used. The spaces of this shop are arranged in parallel lines. The intent is to create fluid and functional paths in which customers can move like inside a supermarket but the neutral backgrounds that characterize these paths mean that the clothes on sale are displayed and...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram