HAPPY BOX

Ho Chi Minh City / Vietnam / 2020

17
17 Love 488 Visits Published

HAPPY BOX



Design : Tropical Space


Location: Ta Quang Buu, District 8, Ho Chi Minh City, Vietnam


Design Year: 2020


Complete Year: 2020


Area : 68m2


Contractor : Nhà Vui Stylus


Photo : Triệu Chiến



Have you ever thought when a kid comes and asks for a design of a house, what would be his/her requirements? 


They may want a house like a playground, so they can be free to run around. Put aside all the practical demands that the adults would focus on, they would like to maximize the space so they can play and do everything they want. Some may want to have as much as windows, so they can immerse themselves in the little stars and the night sky. And all of that is packed in a 68m2 apartment.


The site is an unfinished-apartment that is almost empty. To reduce the constructing work, the design keeps the site status quo as it was. The bare concrete ceiling is also kept to maximize the height of the space.


In the centre, we put a sculptural wooden box with the dimensions of 3m x 3m x 2.2m which allocates a bunk bed, working space, studying space and shelves. The spaces inside the box are connected both vertically and horizontally, so the activities could take place without any interruption. We also rotate the box by 45 degrees to create open angles, so that the space would be larger and the sunlight could go through deeper into inside areas such as the kitchen and toilet.  


The storage space, kitchen and toilet are designed neatly with all needed functions. It has space for everything so the house can be kept simple and clean all the time. 


The rest of the space around the box is free for entertainment activities. It could be a coffee shop, a playground or a library. 


We want air volumes of apartments in tropical climate areas to be ventilated, not being closed and have a chance to use the natural environment energy. More importantly, the smile and happiness always overflow in the Happy Boxes.


 

17 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    HAPPY BOX Design : Tropical Space Location: Ta Quang Buu, District 8, Ho Chi Minh City, Vietnam Design Year: 2020 Complete Year: 2020 Area : 68m2 Contractor : Nhà Vui Stylus Photo : Triệu Chiến Have you ever thought when a kid comes and asks for a design of a house, what would be his/her requirements?  They may want a house like a playground, so they can be free to run around. Put aside all the practical demands that the adults would focus on, they would like to maximize...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 17 users