2Hien

Tay Ninh / Vietnam / 2020

38
38 Love 1,569 Visits Published

In the memories of many people, the veranda is not only a transition space between inside and outside of the house, a cover from the sun light, rain but I can catch the cool breeze, but also a place where children sit and wait for their grandmother's cakes coming back from the market, where mothers pick up vegetables or the family gather to pack cakes for Tet holiday in Viet Nam. In this house in Tay Ninh, apart from two awnings arranged at the front and back of the house, there are also two other verandas inside the house, surrounded by old fish-scale tiles re-used from the old house, creating emotions for this particular space.


 


The home would be interesting on its own if it was built from the stories of the people living in it. The first brick of the house was actually constructed by family members from the moment they told their stories. This is a house for two generations, common accommodation with two bedrooms, living space, kitchen, dining area. The house owner couple get the same passion for nature, love the simple and rustic things, especially the husband is also an artistic and romantic person. They have two lovely little girls who are very afraid of ghosts and always want to be close to their parents. Besides, there are many old fish scale tiles kept by the family from their old dismantled house. The concern about a long narrow house and everyone in the house being separated were shared by the owner.


 


It was proposed as a two-story house, which took up less than half of the land area. The rest of the land is used for gardening in front and back of the house, which is both landscape and a space for friends gathering, where the husband takes care of trees, his wife grows vegetables, and children play. The garden provides the natural wind and light for the house in an urban area where concrete buildings keep growing. The living room, kitchen, bedrooms are divided into two blocks, connected by two verandas, void and green garden between the house. The separation of the building blocks ensures ventilation, maximizing the use of natural light for all spaces, limiting energy for lighting and cooling. The two-verandas space inside the house is a common place for the family to connect members, making it easy for everyone to see each other. This is a place where the family dine together, where the kids study, dad lies in the hammock, mom relaxes, reads books or cooks. The lowered eaves, enveloping the learning space of two children, creating a space with warm and safe feeling but still airy and flexible.


In terms of materials, the house was built mainly by red common bricks and old fish scale tiles, which are close to nature, bringing a distinctive feel but suitable with the spirit of the building. Raw brick, without cement plastering, has been treated to bring a warm, simple feeling but still create a strong emotion, ensuring aesthetics and hygiene for use. In addition to determining enough demand for construction, the use of raw brick walls also reduces the cost of wall finishing or annual maintenance costs for cracking, painting and repairing walls. The recycled old fish-scale tile has brought a color of time, giving us a sense of rustic and intimacy that the new tile color can hardly provide. The fish-scale tile system encompasses four verandas inside and outside the house, creating a shape in harmony with use. All create their own "equanimous veranda", a peaceful place that keeps all family memories.


 


Year completed: 2020


Location: Tay Ninh, Viet Nam


Ground Floor Area (GFA): 75m22


Storey: 02 floor


Construction: Hong Phuc Co., Ltd ; Huynh Anh Co.Ltd


Suppliers: TOTO Sanitary. Viet Nhat Glass. Xingfa Aluminium Profiles Doors and Windows. Philips Lighting. Daikin Air Conditioning Solutions. Ha Tien Cement


Photographs: Hiroyuki Oki

38 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In the memories of many people, the veranda is not only a transition space between inside and outside of the house, a cover from the sun light, rain but I can catch the cool breeze, but also a place where children sit and wait for their grandmother's cakes coming back from the market, where mothers pick up vegetables or the family gather to pack cakes for Tet holiday in Viet Nam. In this house in Tay Ninh, apart from two awnings arranged at the front and back of the house, there are also two...

    Project details
    • Year 2020
    • Work finished in 2020
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 38 users