Charred House

London / United Kingdom / 2020

5
5 Love 310 Visits Published

The replacement of a cold and unloved closet wing with a warm and characterful extension - enabling open plan living for a growing family.



Much more than a simple extension, Charred House has been completely reconfigured at ground floor level, delivering changes that make a huge difference to the quality of life in the house. Internal spaces are now linked in a way that suits modern living, and benefit from a strong connection to the rear garden, through an oriel window and glazed pivot door. Material choices are warm and tactile to create a relaxed and comfortable ambience. Externally, the extension presents a distinct personality, with stock brickwork, charred timber, and gold flashings installed in a measured composition.


Location: Ladywell, South London


Photographs by Adam Scott

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The replacement of a cold and unloved closet wing with a warm and characterful extension - enabling open plan living for a growing family. Much more than a simple extension, Charred House has been completely reconfigured at ground floor level, delivering changes that make a huge difference to the quality of life in the house. Internal spaces are now linked in a way that suits modern living, and benefit from a strong connection to the rear garden, through an oriel window and glazed pivot door....

    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users