Sisan Hupao 1934

Hangzhou / China / 2020

5
5 Love 236 Visits Published

An Ethereal Haven with a Restful Atmosphere for Guests to Bask in the Natural Environment.  


Brief introduction


A vicar, in 1934, of a Catholic Church in Hangzhou made a purchase of a tract of land, adjacent to Hupao Spring, onto which a villa was about to be constructed; the villa thereafter was accredited as a historic building. The bygone 82 years seem to have resulted in the erasure of its prior history and wiped out its recognition from the people’s memory, dilapidated and uninhabitable. This villa, having undergone thoroughgoing repairs and refurbishment for a four-year span from 2016 to 2020, made a comeback to the high visibility in the marketplace, and was christened 'Sisan Hupao 1934' (Hereinafter referred as ‘Sisan’). 


Xie Ke, the chief designer, resumed the vividness and liveliness to the villa, which was previously used as the villa for the military attaché of US embassy and a temporary site for Xinhua bank. 


One of the prevailing methods, presumably, to renovate such a historic building is supposed to make it perfectly preserved for maximum effect, whereas Xie took an alternative solution: he made every endeavour to retain a decent amount of history visible to this project, moreover, upon his close observation, he managed to distill the essence of history and impart it to a modern hotel through the design.


 Wang Chi, the lead architect in this project, leans more towards expressing the modernity by a repetitive accentuation on the ‘Present’, the ‘Now-ness’. Ostensibly her view is wrestling with Xie’s, but granted, the emphasis on the ‘Present’ is a shared view of them both. Sisan characterises brick masonry and wood-framed structure though; at first sight, you may have mistaken it for an ancient villa on a weekly basis of maintenance because the structural steels and the glass are clearly distinctive indications to lay bare all the modern elements. 


The designers are intended on retaining the previous facades intact as possible as they could. “We would like to displaying the real texture and true colour of the materials and curtail our time-investment in decorating the exterior walls, so we have carried out the essential repair work to the K37(ferric manganese umber) bricks. This is one building. In terms of another building, we did some minor changes but without any amount of disruption of its historic characteristics.” Xie Ke said.  


Not only is the steel structure adopted as a common device in an effort to fortify the building but also to make it possible to implement the fenestration in a wider space. In such an enlarged terrace, Boston ivy may sneak reddish tendrils into the area, squirrels may steal the nuts on the table and have them stashed away, a terrace is a small garden to provide a space for small creatures to thrive in. 


A serene bamboo-flanked gateway leads a handful of guests to the lobby. Bamboo groves on both sides release the refreshing scent that is a mesmerising tranquiliser to thaw out boredom and inertia. Since your first step is landed onto the way, then you may have slid into a continuum of soothing tranquility. 


The lively bamboo achieves the continuity with the bamboo-weaving products in the interior. To put it simple, the designers are unfolding a story in the space to tell of the connectivity to the nature as opposed to the futile superfluity of complex structure. 


The guest room, needless to say, is the room that celebrates the primacy of privacy. The guest rooms in Sisan, more accurate to say, are an establishment to serve recreational and therapeutic purpose, keeping close to nature which is the simplest remedy for undoing the negativity.  


In the room the bed is facing opposite to the window. The natural light and the lamp light convert the room into a sanctuary; throwing yourself in the massive bed and slumbering off your tiredness, you would not feel a heavy workload is pinning you down or time is pressing on you, then you would wake up as the birds would be tweeting and get up in an unhurried way. 


Stepping on the staircase up to the rooftop, a dining room, overlooking the West Lake and featuring a panoramic view of the Qiantang River, is a refreshing sight. You may either be seated in the open air and reach out your hands to touch the treetops; or perch yourself peacefully at the table sipping your bubbly champagne. 


In the twilight, guests may look up for a better view of persimmon afterglow; late into the night, hordes of football fans may throw a party relishing stuffing their mouths with the popcorn; in a star-studded night, a young man may pop the question to his lover and receive the answer in the affirmatives. 


Such is Sisan that, as long as you retreat to this restful place you would commence an instantaneous slowdown. Keep calm and unwind. If you come over to Hangzhou, you can not miss Sisan for no reasons.


 


Project Credits


Name: Sisan Hupao 1934 (otherwise known as 'Sisan')
Location: Huyu Road, Xihu District, Hangzhou, Zhejiang Province, China


Completion year: 2020
Site area: 4200 sqm
Gross floor area: 1800 sqm
Interior area:1630 sqm



Interior design: Ya Design - Wang Chi, Bao Yixin, Jiang Xian, Shen Linzhen
Principal designer: Xie Ke, Zhi Hongxin
Design team: Wang Chi, Zheng Yajia, Hong Hong, Wu Siyu, Bao Yixin, Jiang Xian, Shen Linben
Structural engineer: Yang Ye, Luo Zhuomao
FF&E design team: SYY DECORATION DESIGN - Xie Ke, Zhi Hongxin, Zheng Yajia, Hong Hong Hong, Wu Siyu
MEP consultant: Liu Hu
Lighting consultant: Zhu Lidong


Materials: Marble, Bricks, Wood, Ceramics
Total cost: 30 million RMB


Image © Tantan Lei 
Video © DD & Xiang Shucheng

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    An Ethereal Haven with a Restful Atmosphere for Guests to Bask in the Natural Environment.   Brief introduction A vicar, in 1934, of a Catholic Church in Hangzhou made a purchase of a tract of land, adjacent to Hupao Spring, onto which a villa was about to be constructed; the villa thereafter was accredited as a historic building. The bygone 82 years seem to have resulted in the erasure of its prior history and wiped out its recognition from the...

    Project details
    • Year 2020
    • Work finished in 2020
    • Status Completed works
    • Type Hotel/Resorts / Tourist Facilities / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users