Apartment Alfornelos

Amadora / Portugal / 2020

33
33 Love 1,384 Visits Published

In one of the many suburbs outside Lisbon that germinated abundantly in the last decades of the last century, a typical narrow and long two-bedroom apartment. Our clients, a young couple with a toddler girl and a newborn baby boy, were looking for a home that could embrace the growth of the family.


The aim was to make the interactions of daily life richer through a fluid and intercommunicating social zone between kitchen, living room and access to the bedrooms. In the innermost area, a compartment was added that intends to function as a complement to the children's only-room: as a dressing room, play space, shoe rack, or toilet, thanks to the hidden washbasin in the closet.


To the bare concrete of the structure that was left visible, it was added the presence of wood, stone and steel that benefit from the natural light that now comes in more generously.

33 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In one of the many suburbs outside Lisbon that germinated abundantly in the last decades of the last century, a typical narrow and long two-bedroom apartment. Our clients, a young couple with a toddler girl and a newborn baby boy, were looking for a home that could embrace the growth of the family. The aim was to make the interactions of daily life richer through a fluid and intercommunicating social zone between kitchen, living room and access to the bedrooms. In the innermost area, a...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2020
    • Client António Castel-Branco
    • Contractor Conceito Ficticio
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 33 users