Villa 4L

Lugano / Switzerland / 2019

15
15 Love 853 Visits Published

The project features a three-apartment urban villa and manages its steep, hilly terrain through retaining walls.


These walls are central to the project, as they define both the internal and external spaces. An entire spatial system of volumes and voids stems from such a perspective. The internal environment is thus extended externally while maintaining definition.


In this way the steep hilly cross section becomes the generator of the project, a contextual design opportunity in order to seek its own code, its own language.


 


At the core of the project is the main apartment's large living room, which is a void bordered by a swimming pool, a terrace, a mineral garden, and a service area. The main apartment has three levels, and it dynamically embraces two smaller apartments.


 


The stoneware-lined façade is characterized by retaining walls and large, inclined pillars to address the statics along the main side.


A heat pump, together with photovoltaic and thermal solar panels, guarantees energy sustainability.

15 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The project features a three-apartment urban villa and manages its steep, hilly terrain through retaining walls. These walls are central to the project, as they define both the internal and external spaces. An entire spatial system of volumes and voids stems from such a perspective. The internal environment is thus extended externally while maintaining definition. In this way the steep hilly cross section becomes the generator of the project, a contextual design opportunity in order to seek...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users