RG House

Pato Branco / Brazil / 2015

9
9 Love 556 Visits Published

Conditioned by an environmental protected area with a steep slope at the backyard, the project for this house incorporate the place subtly.
On the one hand, the upper volume for the bedrooms is supported by only three columns and stands out from the ground with a floating felling. On the other hand, the lower level cut out the plot and integrates living areas with the vegetation at the backyard. The shade produced by the upper volume provides a sheltered space with good natural light and ventilation.
From the street, the house has two distinct accesses. The first one takes visitors to the main access by the floating volume. The second one takes visitors towards the lower level where the owners can attend their guests directly in the party area. To connect the two floors, a staircase positioned on the facade enriches the promenade, providing a daily link to the urban environment.
It is a small and very gentle house, where the wealth of experiences is given by the circulations, sometimes turned to the environmentally protected area, sometimes turned to the anthropized street.


[PT]
Condicionado por uma reserva ambiental com acentuado declive aos fundos do lote, o projeto para essa casa procurou incorporar o lugar sutilmente.
Por um lado, o volume superior destinado aos quartos está apoiado em somente três pilares e se destaca do terreno pela sensação de estar flutuando. Por outro, o nível inferior recorta o chão e integra as áreas de convivência com a vegetação aos fundos. A sombra produzida pelo volume superior proporciona um abrigo protegido junto ao chão com boa iluminação e ventilação natural.
A partir da rua, a casa apresenta dois acessos distintos. O primeiro leva os visitantes ao acesso principal pelo volume flutuante. O segundo leva os visitantes em direção ao nível inferior onde os moradores podem receber seus convidados diretamente na área de festas. Para conectar os dois pavimentos uma escada posicionada na fachada enriquece a promenade, proporcionando um vínculo diário ao ambiente urbano.
Trata-se de uma casa de pequenas dimensões e muita leveza, aonde a riqueza das experiências se dá pelas circulações, ora voltadas aos fundos ambientalmente protegido, ora para a rua antropizada.

9 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Conditioned by an environmental protected area with a steep slope at the backyard, the project for this house incorporate the place subtly.On the one hand, the upper volume for the bedrooms is supported by only three columns and stands out from the ground with a floating felling. On the other hand, the lower level cut out the plot and integrates living areas with the vegetation at the backyard. The shade produced by the upper volume provides a sheltered space with good natural light and...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users