GAL·LA HOUSE

Vilanova i la Geltrú / Spain / 2019

12
12 Love 405 Visits Published

This main through apartment started from a conventional structure organized with enclosed spaces, a distributive corridor and a small south-facing balcony.


The new design expands the house with a new terrace in the block’s courtyard and arranges the interior rooms to bring them closer to the expanded open space.


The project was born with the purpose of obtaining more diaphanous spaces, where the terrace, living room, kitchen and study pieces have been linked, blurring the limits of the living areas and looking for a chain of open spaces with a direct visual relationship with the exterior of the house.


The proposal is also based on the design of different furniture that unifies the language of the intervention due to its textures and colours, providing storage and services at the same time.


 


Architects: CAVAA- Jordi Calbetó, Oriol Vañó and Josep Massana -


Collaborators: Federico Acetti and Laura Gutiérrez, architects


Client: Private


Address: Carrer Recreo, Vilanova i la Geltrú


Photography: Filippo Poli


 


[ES]


Este piso principal pasante partía de una estructura convencional organizada con muchos espacios cerrados, un pasillo distributivo y un pequeño balcón orientado a sur. 


La nueva propuesta amplía la vivienda dotándola de una nueva terraza en el interior de manzana, y ordena las piezas interiores de la casa para acercarlas al espacio abierto ampliado.


El proyecto nace con el propósito de obtener unos ámbitos más diáfanos, donde las piezas de terraza, estar, cocina y estudio se han vinculado, desdibujando los límites de las zonas de estancia, y buscando una cadena de espacios abiertos con una relación visual directa con el exterior de la vivienda. 


La propuesta se basa también en el diseño de diferentes piezas de mobiliario que por sus texturas y colores unifican el lenguaje de la intervención, al mismo tiempo que configuran zonas de almacenamiento y servicios.

12 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This main through apartment started from a conventional structure organized with enclosed spaces, a distributive corridor and a small south-facing balcony. The new design expands the house with a new terrace in the block’s courtyard and arranges the interior rooms to bring them closer to the expanded open space. The project was born with the purpose of obtaining more diaphanous spaces, where the terrace, living room, kitchen and study pieces have been linked, blurring the limits of the...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users