Grand Deco Tower / Loop Line

Tai Hang / Hong Kong / 2019

1
1 Love 250 Visits Published

Grand Deco Tower 
“Loop Line”
 
“The concept for this apartment is a playful black line that loops around the entire space to create a connected experience for the kids and the parents.”
– Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro
 
“The running black line creates skirtings, portals and edging details; including a miniature door frame for kids within an adult door.”
 - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro
 
 
We were tasked to design an apartment in Grand Deco Tower in Tai Hang, Hong Kong, for a family with two young children.
 
The space was designed to be flexible for the whole family’s various activities. It was an essential condition to have a closed kitchen and a large open living-dining space for the children to play in during the day, while also having a home cinema set up to be enjoyed by the parents in the evening.
 
The entry is a warm timber foyer that encourages mindfulness and moment of pause. The timber volume connects the entrance with the kitchen, creating a strong backdrop for the living and dining space.
 
In the living space, the finishes are kept fresh and bright while a juxtaposing singular black line that travels around the space leads the eye to the unique curves and forms that encapsulate the apartment. The black line continues into the back of the apartment where the bedrooms are, framing portals to guide you through the rooms. The monochromatic scheme allows the cityscape that surrounds the apartment block to be showcased. 
 
One of the main objectives for the project was to allow the children to be able to roam freely and to facilitate independent learning through the six principles of Montessori environments. To create an engaging experience for the children, we featured a writable wall that integrates into the theme of the children’s bedroom, as well as a small child-height door that allows the children to go from their room into the communal space independently. 
 
Another necessary requirement from the client was to make sure the apartment was acoustically sound, allowing the father who travels around the clock to be active in the apartment without disturbing the rest of the family. 
 
 
Bean Buro Team:  Lorène Faure, Kenny Kinugasa-Tsui, Lelia Ku, Savannah Wilkins
 
Client: Private
 
Year: 2019
 
Location: Tai Hang, Hong Kong
 
Area: 1,003sqft (93sqm)

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Grand Deco Tower “Loop Line” “The concept for this apartment is a playful black line that loops around the entire space to create a connected experience for the kids and the parents.”– Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro “The running black line creates skirtings, portals and edging details; including a miniature door frame for kids within an adult door.” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro  We were...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2019
    • Client Private client
    • Contractor Kanishi Koncept Company Limited
    • Cost Undisclosed
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users