Warehouse Morinha

Amarante / Portugal / 2020

42
42 Love 1,065 Visits Published

As if it was a game... so a new project started!


It was a sad and a empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be.


In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client's request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client's premises.


In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This division was subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space.


The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products . Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.


A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.



Portuguese


Como se de um jogo se tratasse... assim começou um novo projeto!


Era um lugar triste e sem vida transformado num amplo espaço com luz e dotado de dinâmica, não fosse ele um local dedicado a roupa de criança.


Do primeiro contacto com o edifício, notou-se que era demasiado devassado no que respeita à divulgação dos espaços. Apesar do cliente pedir uma aproximação a um open space, o objetivopassou por criar a sensação de descoberta à medida que se percorria o espaço, como se de um labirinto se tratasse, como um jogo de criança. Daí a introdução da rede metálica, uma barreira física, mas não visual, cumprindo assim as premissas do cliente.


Além do espaço dedicado à exposição e armazenamento do produto, existe o volume do escritório e uma pequena arrecadação no piso térreo. Ao aceder ao piso superior, encontra-se um estúdio para a fotografia de produto. Aqui, a divisão dos dois espaços foi conseguida através de um envidraçado com o objetivo de dar amplitude ao volume.


Os materiais foram escolhidos de modo a que fosse permitida a sua utilização única, sem necessidade de camadas adjacentes. O policarbonato alveolar foi pensado para as paredes interiores, dando um aspeto industrial em harmonia com o pavimentorevestido a microcimento. Para contrabalançar com um toque mais intimista os tetos e volumes dos escritórios foram forrados a contraplacado de bétula, com uma métrica regular que permitiu simultaneamente criar ritmo e orientar a organização do espaço, como a disposição do mobiliário.


Junto às escadas de acesso ao piso superior, foi criado um pequeno núcleo dedicado ao espaço de brincar, revestido por policarbonato e com pé direito duplo, sobre o qual incidem as luzes de um objeto de design. As luzes refletidas no policarbonato remetem para um mundo de magia, imaginação e criatividade. O candeeiro suspenso de estilo industrial foi criado especificamente para o local.



Spanish


Como si fuera un juego... ¡así empezó un nuevo proyecto!


Era un lugar triste y sin vida transformado en un amplio espacio luminoso y dotado de dinámica, además era un lugar dedicado a la ropa infantil.


En el primer contacto con el edificio, se notó que era demasiado desmesurado con respecto a la divulgación de los espacios. A pesar de que el cliente solicitó un acercamiento a un open space (espacioabierto), el objetivo era crear la sensación de descubrimiento mientras se recorre el espacio, como si fuera un laberinto, como un juego de niños. Enestesentido, la introducción de una mallametálica, una barrera física, pero no visual, cumpliendoasí las premisas del cliente.


Además del espacio dedicado a la exposición y almacenamiento del producto, está el volumen de la oficina y un pequeño trastero en la planta baja. Al acceder a la planta superior, hay un estudio para fotografía del producto. Aquí, la división de los dos espacios se logró mediante acristalamientos con el objetivo de expandir el volumen.


Los materiales fueron elegidos de manera que se permitiera su uso único, sin necesidad de capas adyacentes. El policarbonato alveolar ha sido pensado para las paredes interiores, dando un aspecto industrial en armonía con el pavimento revestido de microcemento. Para contrabalancear con un toque más íntimo, los techos y volúmenes de las oficinas se forraron con contrachapado de abedul, con una métrica regular que permitió tanto crear ritmo como orientar la organización del espacio, así como la disposición del mobiliario.



Junto a las escaleras de acceso a la planta superior, se creó un pequeño núcleo dedicado al espacio lúdico, revestido de policarbonato y con doble altura, sobre el que caen las luces de un objeto de desing. Las luces reflejadas en el policarbonato remiten a un mundo de magia, imaginación y creatividad. La lámpara colgante de estilo industrial fue creada específicamente para el lugar.

42 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    As if it was a game... so a new project started! It was a sad and a empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be. In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client's request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the...

    Project details
    • Year 2020
    • Work finished in 2020
    • Client Belo & Tavares, SA
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters / Offices/studios / Kindergartens
    Archilovers On Instagram
    Lovers 42 users