RIVIERA LOFT

Vevey / Switzerland

56
56 Love 4,103 Visits Published

RIVIERA LOFT | 480 sqm / 5,150 sq ft 


Located in the center of historical Vevey, Switzerland, Riviera Loft is a three-story residence set within an industrial building from the 1900s. Rich with texture and history, Riviera Loft was approached with the ambition to preserve the character of the industrial space while still allowing for updates and modern conveniences to accommodate a growing family. To achieve this duality, exterior walls were retained, and focus was placed on fostering a lightness within the interior. Solid walls were softened with rounded corners, and wherever possible, transparent glass was used to embrace natural light and open the space. Each level was designed to serve a specific purpose, with the first level dedicated to the living spaces, the second floor designed for the children's rooms and a common space, and the third floor featuring the primary bedroom and bathrooms. A dramatic circular staircase connects all three levels together, reflecting, in form, the original circular window that lines the southern facade. A tonal palette of light oak wood, smoked glass, and black marble is used throughout to create a minimal backdrop for a curated furniture and art collection.

56 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    RIVIERA LOFT | 480 sqm / 5,150 sq ft  Located in the center of historical Vevey, Switzerland, Riviera Loft is a three-story residence set within an industrial building from the 1900s. Rich with texture and history, Riviera Loft was approached with the ambition to preserve the character of the industrial space while still allowing for updates and modern conveniences to accommodate a growing family. To achieve this duality, exterior walls were retained, and focus was...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 56 users