The Rhys

Los Angeles / United States / 2019

0
0 Love 79 Visits Published

The Rhys is a five story, 69-unit apartment building project over 2 ½ level 114 stall Type 1A parking structure located at Kenmore and Fifth Streets in the Koreatown district of Los Angeles. The project has a total area of 70,247 sf, a gym, rec/social room with conference space, outdoor landscaped deck with BBQ’s, fire pits, seating, and a spa. The massing of this concrete and wood-framed podium-type building provides the best possible unit orientation for maximizing access to light and air. By breaking open the corner of the building, Nadel has allowed southern light and air to penetrate into the building, its units and to the generous amenity deck. This gesture simultaneously breaks down the building’s massing, mitigating its bulk. Since it lies in a flood zone, all of the parking was required to be above grade, Nadel employed a variety of perforated screens, railings, and shading devices to hide the parking from the street, while maintaining a naturally-ventilated parking garage. The color was carefully utilized to accentuate the building’s layered planes, providing additional visual interest and further breaking down the massing. Balconies were used as solar shading devices, and are strategically grouped to provide a distinctive profile and to help define the street wall. Carefully placed landscaping further softens the elevations. In addition to creating exceptionally attractive units, this relatively large building enhances its urban context, creates a comfortable and stimulating pedestrian environment, and avoids overwhelming its surroundings. All of the appliances are energy efficient.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Rhys is a five story, 69-unit apartment building project over 2 ½ level 114 stall Type 1A parking structure located at Kenmore and Fifth Streets in the Koreatown district of Los Angeles. The project has a total area of 70,247 sf, a gym, rec/social room with conference space, outdoor landscaped deck with BBQ’s, fire pits, seating, and a spa. The massing of this concrete and wood-framed podium-type building provides the best possible unit orientation for maximizing access to...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Client Canfield Development
    • Status Completed works
    • Type Multi-family residence
    Archilovers On Instagram