Interior SVK

The apartment is located in a historic mansion of the early 20th century overlooking one of the oldest streets of Moscow. Moscow / Russian Federation / 2020

73
73 Love 1,096 Visits Published

The main task of the project was to preserve the original space of the main room of the apartment while having all the necessary functional areas in it: an entrance hall, a kitchen, a dining room, a living room, a guest bedroom, a storage room and a bathroom. We wanted to preserve the architecture and the volume of the room with a clear rhythm of the ceiling beams and nine windows, historical brickwork and even picturesque smudges of grout on the walls that appeared during the reconstruction of the house...


The solution was to create two subspaces - boxes that do not reach the ceiling, in one of which there was a guest bedroom with a pantry, a mezzanine on the roof and a library, and in the other - an entrance hall, a bathroom and part of a kitchen. The rest of the functional areas are distributed around the boxes: kitchen-dining zone with an island/bar counter, a sofa area and a small but cozy place for breakfast.


Instead of interior doors glass sliding partitions are installed in both boxes, which on the one hand act as a sound barrier between the entrance area / bedroom and the public area of the apartment, and on the other - allow light to pass through and visually expand small rooms.


The master bedroom is isolated from the main space. At the entrance to the room there is a freestanding bathtub behind glass partition and an area with washbasins.


Finishing materials: historic brickwork and a concrete ceiling with beams and drips of mortar are painted white, an enlarged English oak parquet has been laid on the floor, a minimalist wall paneling is made along the windows - a rethought of Weinscot (boiserie), which turns into classic panels behind the sofa, bathrooms are finished with geometric mosaic with a dark grout combined with the texture of marble and concrete ...

73 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The main task of the project was to preserve the original space of the main room of the apartment while having all the necessary functional areas in it: an entrance hall, a kitchen, a dining room, a living room, a guest bedroom, a storage room and a bathroom. We wanted to preserve the architecture and the volume of the room with a clear rhythm of the ceiling beams and nine windows, historical brickwork and even picturesque smudges of grout on the walls that appeared during the reconstruction of...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 73 users