Bridge

Jary Al Shaike / Bahrain / 2016

0
0 Love 17 Visits Published

Taking advantage of the site’s unique topography, the Bridge house spans across the natural 5 metre deep valley at the centre of the plot. The mancave and display parking are nestled within the valley’s western flank, and a fully glazed wall to the display parking exposes the collectible cars to the house and garden - creating a physical and visual link.


The first floor bridges over the ground floor and spa block, elegantly shading an infinity pool slotted between these volumes. The pool’s infinity edge and jacuzzi enjoy sunset views over the sunken garden, with its curved planting terraces, and the fully glazed feature parking beyond.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Taking advantage of the site’s unique topography, the Bridge house spans across the natural 5 metre deep valley at the centre of the plot. The mancave and display parking are nestled within the valley’s western flank, and a fully glazed wall to the display parking exposes the collectible cars to the house and garden - creating a physical and visual link. The first floor bridges over the ground floor and spa block, elegantly shading an infinity pool slotted between these volumes....

    Project details
    • Year 2016
    • Client Private Client
    • Status Current works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram