T House

Ho Chi Minh City / Vietnam / 2019

14
14 Love 411 Visits Published

- T House is a type of housing design known for its “hidden entrance” feature, being designed and customized for a 3-generation household.
- Located at the T-junction of an alley in Saigon, the house has a thick fence layer to prevent unwanted noise from the busy streets, and wooden wall panels to cleverly conceal the door system.
- Besides the 2 fronts, we created a third frontage where the adjoining house is adjacent to a garden. By doing this, the house now lies between two distinct yards. This extra frontage has created an additional space for the family members to engage in fascinating activities “outside” of the house.
- Personal privacy is required to be the top priority, so no courtyard or void is put inside the house. Instead, all of the spaces are carried outside. Common spaces such as living room, kitchen, and library dedicating to the main yard and balconies on the left side of the house, where ecological interaction is promoted to the fullest.


Design: MDA architecture
Design team: Ha Anh Vu, Tien Hoang Than
Location: Tan Son Nhi, Tan Phu, Ho Chi Minh City
Construction area: 106 m2
Total floor area: 425 m2
Year of completion: 2019
Photo: Quang Tran

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    - T House is a type of housing design known for its “hidden entrance” feature, being designed and customized for a 3-generation household.- Located at the T-junction of an alley in Saigon, the house has a thick fence layer to prevent unwanted noise from the busy streets, and wooden wall panels to cleverly conceal the door system.- Besides the 2 fronts, we created a third frontage where the adjoining house is adjacent to a garden. By doing this, the house now lies...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users