Church Point House

Sydney / Australia / 2019

28
28 Love 893 Visits Published

The design responds to a steep one directional Western facing site overlooking Sydney’s Pittwater. A large sunken courtyard is cut into the escarpment at the rear of the dwelling, providing a meditative and calming outlook from adjoining spaces, a juxtaposition to the site’s expansive and sometimes extreme primary aspect. Transparency within the dwelling’s core provides an interconnectivity between these contrasting edges allowing the habitants to experience an ever-changing quality of light and atmosphere, whilst connecting to the landscape.

28 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The design responds to a steep one directional Western facing site overlooking Sydney’s Pittwater. A large sunken courtyard is cut into the escarpment at the rear of the dwelling, providing a meditative and calming outlook from adjoining spaces, a juxtaposition to the site’s expansive and sometimes extreme primary aspect. Transparency within the dwelling’s core provides an interconnectivity between these contrasting edges allowing the habitants to experience an ever-changing...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 28 users