AURELIA

HOUSE UNDER A POOL Mumbai / India / 2016

8
8 Love 451 Visits Published

Size - 2000sq.ft.


The brief given by the client was clear – a standalone two bedroom home, having a spectacular pool, using landscape as an element tying the home together.


Our proposal takes advantage of the amazing view the site has to offer and orients the infinity pool in the direction of the landscape.


Perpendicular to the white infinity pool we have a black 8” deep lounging water body, that allows for unrestricted views and over spills with a gurgling sound, over a textured surface into a larger water body under, as well as a Vetro clad white Jacuzzi. The two pools and the Jacuzzi have 1500 fiber optic lights embedded within, that change colour, enhancing the atmosphere post sundown.


The structure is clad in a dual palette – white Techlam tiles for the water body, and its over spill, and dry clad black granite for the remainder. Care has been taken to ensure the joint lines of the tiles, align to that of the granite, and the glass below – all of which take clues from existing site conditions.The site being sloped, tucked under the white pool lies the two bedroom home. The living room, being under the extreme end, enjoys 270 degree views to the landscape, and opens up on to an outdoor sitting deck. A continuation of the materials from in to out, blur the boundaries between the outdoors and the interiors. The overflow of the pool forms a sonic backdrop to the living room, a cascading waterfall into a water body below – a body that doubles its function as the balancing tank. The two bedrooms overlook on opposite sides. The forest suite turns its back on the property, with an outdoor patio that enjoys views to the hills across. The master suite opens up on both ends, with a view to the forest, as well as the 20 foot dressed random rubble waterfall that over spills onto a black water body. Landscape plays an important role in the home, as we believe it is there that most of the time shall be spent. Two free flowing organic grass pods form an informal gathering space that also holds an ecomesh barbecue pavilion – a structure intended to be overtaken by nature in time, to form a folly of flowers.

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Size - 2000sq.ft. The brief given by the client was clear – a standalone two bedroom home, having a spectacular pool, using landscape as an element tying the home together. Our proposal takes advantage of the amazing view the site has to offer and orients the infinity pool in the direction of the landscape. Perpendicular to the white infinity pool we have a black 8” deep lounging water body, that allows for unrestricted views and over spills with a gurgling sound, over a textured...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users