Tower of Spiral

Shenzhen / China / 2019

23
23 Love 727 Visits Published

We need a natural place to clear up the melancholy mood in busy urban life.


The tower is located in such a vast land surrounded by mountains.


The site is located in a high-lying area, with a pool reserved for irrigation.


Around the pool, we have created a straightforward and simple ascending space, so that people can observe and feel nature in different latitudes.


Spiral provides a slow flowing way of viewing for the viewer:


Visitors enter the relatively narrow tower from the outside.


The line of sight also changes from the outward earth to the inward pool. You will see the sky and the viewer himself in the pool. Then you can walk slowly to the top of the tower, and catch the earth you just stepped on again from the high place.


Tourists, the tower and the earth are integrated here.


The white PTEE film and the tensioned metal mesh are the materials of the tower. Between the penetration and the impermeability, they present a spiral of 810 degree.


This is the tower of spirals, explored by the viewer. 


 


Clients: OCT Group-Guangming Modern Farming


Architecture Firm: Doarchi


Lead Architects: Penn Ding,Oliver Li


Design Team: Jiajia Tang,Zhiyuan Liu


Engineering: Jianbo Miao,Tong Chen,Dacang Li


Collaborators: IMBOX


Completion Year: 2019.10


Height:15.6m


Photo credits: SCHRAN  


Website:www.doarchi.com


Contact e-mail:[email protected]


Project location: OCT Group-Guangming Town, Zhenyuan Road, ShenZhen, Guangdong, China

23 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    We need a natural place to clear up the melancholy mood in busy urban life. The tower is located in such a vast land surrounded by mountains. The site is located in a high-lying area, with a pool reserved for irrigation. Around the pool, we have created a straightforward and simple ascending space, so that people can observe and feel nature in different latitudes. Spiral provides a slow flowing way of viewing for the viewer: Visitors enter the relatively narrow tower from the outside. The...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Leisure Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 23 users