Sustainable Terrace House

Rotenberg / Germany / 2020

1
1 Love 4,761 Visits Published

The proximity of the building plot to a nature reserve should be reflected in the building design; This means that not only is the entire roof area used as a walk-in garden, but also a large central part of the facade receives vertical greening. This is further supplemented by trees which mark the terrace corners on all floors in a pyramid-like shape. In addition to integrating nature into the architecture, the sustainability of the building is also characterized by the environmentally friendly type of heating.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The proximity of the building plot to a nature reserve should be reflected in the building design; This means that not only is the entire roof area used as a walk-in garden, but also a large central part of the facade receives vertical greening. This is further supplemented by trees which mark the terrace corners on all floors in a pyramid-like shape. In addition to integrating nature into the architecture, the sustainability of the building is also characterized by the environmentally friendly...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2020
    • Work finished in 2020
    • Main structure Reinforced concrete
    • Cost € 1.600.000
    • Status Current works
    • Type Multi-family residence / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users