CASA N

Milan / Italy / 2018

1
1 Love 123 Visits Published

Renewing the spaces of an apartment from the 1930s in an elegant balance between innovation and conservation is the concept behind a project for a residential interior. The few original elements of the period that had been well preserved over time have been re-inserted in a completely new and timeless context.


In a large living area, dominated by the black terrazzo floor, an American walnut structure frames the operating space of the kitchen in which black marquinia marble and ad hoc walnut doors are the main players. Lacquered panels, perforated brass plates and amber glass alternate completing the interface between the two spaces.


In the bedroom, a light partition separates the sleeping area from the walk-in closet, leaving the original structure of the room intact, which enhances its volume. A courageous work on color and textures, also thanks to a careful selection of wallpapers and upholsteries, gives the apartment a unique identity.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Renewing the spaces of an apartment from the 1930s in an elegant balance between innovation and conservation is the concept behind a project for a residential interior. The few original elements of the period that had been well preserved over time have been re-inserted in a completely new and timeless context. In a large living area, dominated by the black terrazzo floor, an American walnut structure frames the operating space of the kitchen in which black marquinia marble and ad hoc...

    Project details
    • Year 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users