CASA A

Milan / Italy / 2013

1
1 Love 167 Visits Published

The apartment is located on the fourth floor of a building of the 40s of the last century, in the heart of the Porta Venezia district in Milan. Natural light filters abundantly from the large windows making the spaces bright and highlighting the simple plaster decorations of the ceilings. The intervention was aimed at maintaining as much as possible of the original allure of the apartment, the doors, the parquet floors and the ceilings have been carefully restored without erasing the traces of aging.


A continuous grey resin flooring has been used where, due to need of massive adaptation of installations, it hasn’t been possible to preserve original floors, thus a neutral background connects all the spaces of the apartment. Bespoke solutions, contemporary and vintage furnishings populate the spaces creating a sophisticated dialogue between present and past.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The apartment is located on the fourth floor of a building of the 40s of the last century, in the heart of the Porta Venezia district in Milan. Natural light filters abundantly from the large windows making the spaces bright and highlighting the simple plaster decorations of the ceilings. The intervention was aimed at maintaining as much as possible of the original allure of the apartment, the doors, the parquet floors and the ceilings have been carefully restored without erasing the...

    Project details
    • Year 2013
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users