Mix & Match Project | 4diastaseis_Architecture studio

Apartment Renovation Nea Makri / Greece / 2018

1
1 Love 279 Visits Published

BigSEE Interior Design Award 2019


Η μελέτη αφορούσε τμήμα μονοκατοικίας, και συγκεκριμένα τους προσωπικούς χώρους της ιδιοκτήτριας, εμβαδού 85,00τμ, οι οποίοι περιλαμβάνουν γραφείο, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, γκαρνταρόμπα και λουτρό.

Κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός κελύφους μέσα στην υπάρχουσα κατοικία. Περιλαμβάνει διαφορετικές λειτουργίες σε έναν ενιαίο χώρο που διαχωρίζονται με διάτρητα στοιχεία, που δεν απομονώνουν αλλά δημιουργούν ροή κίνησης. Οι επιμέρους χώροι είναι περισσότερο σημεία στάσης, "γωνιές", ενός ενιαίου συνόλου.

Καθώς πρόκειται για προσωπικό χώρο, υπάρχουν αναφορές από τα μέρη που έχει ζήσει η ιδιοκτήτρια, ειδικές κατασκευές για να δημιουργηθεί εκ νέου το συναίσθημα του οικείου. Έτσι, αναζητήθηκαν στοιχεία από την Γαλλική και την Αφρικάνικη τέχνη, προσαρμοσμένα στα χρώματα της παραλίας και το ελληνικό φως. Προτεραιότητα στη συνθετική διαδικασία ήταν η συνάντηση αυτών στοιχείων σε ένα νέο χώρο, αποδίδοντας το αίσθημα του καινούργιου και της ανανέωσης σε ένα κλίμα ηρεμίας.

Το λευκό χρώμα στους τοίχους λειτουργεί ως φόντο για τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν τα σχήματα και τα μοτίβο. Τα γεωμετρικά σχήματα και οι απλές φόρμες των νέων στοιχείων πλαισιώνουν τα κλασσικά έπιπλα, αγαπημένα αντικείμενα της ιδιοκτήτριας, αποτελώντας ένωση του παλιού με το καινούργιο.

Μέταλλο, ξύλο, μάρμαρο και λινά υφάσματα συνομιλούν στον χώρο. Όμοια μοτίβο επαναλαμβάνονται με διαφορετικά υλικά σε έπιπλα, διαχωριστικά πετάσματα και φωτιστικά δημιουργώντας ένα κοινό παιχνίδι.

Το λουτρό είναι η "γωνιά" που αποτελεί ξεχωριστό χώρο. Δημιουργήθηκε ένας σταθερός πυρήνας στο κέντρο του όπου τοποθετήθηκε ο νιπτήρας, και γύρω του οργανώθηκαν οι υπόλοιπες λειτουργίες. Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, διαφορετικές γωνιές δημιουργούν μια ροή κίνησής και σε αυτόν τον χώρο. Χρησιμοποιήθηκαν κοινά υλικά και μοτίβο, με το μάρμαρο να κυριαρχεί.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    BigSEE Interior Design Award 2019 Η μελέτη αφορούσε τμήμα μονοκατοικίας, και συγκεκριμένα τους προσωπικούς χώρους της...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users