Chiesa della Pace Complex

Padova / Italy

0
0 Love 15 Visits Published

The project area is an excerpt of the Urban Redevelopment Plan for the district “north of Chiesa della Pace and the Courthouse”. The building consists of two volumes: one on the west side, with public access to the commercial activity on the ground floor and offices on the first floor, and one containing the business and ancillary spaces. The flooring of the square outside the main entrance consists of porphyry cubes and “green islands” as decorative elements: Corten steel tanks with fourth-sized tree, low vegetation and a luminaire.



L’area oggetto di intervento costituisce lo stralcio della variante al P.U.A. “Riqualificazione Urbanistica a nord della chiesa della Pace e del Tribunale”. L’edificio si compone ad ovest di un volume con l’accesso pubblico all’attività commerciale al piano terra e gli uffici al piano primo, e un secondo volume, adiacente e consecutivo, con l’attività commerciale e gli spazi accessori. La pavimentazione della piazza antistante l’ingresso principale è costituita da cubetti in porfido ed elemento di decoro sono le “isole” verdi: vasche di acciaio tipo Corten con albero di quarta grandezza, bassa vegetazione decorativa ed un corpo illuminante, posizionato secondo un adeguato studio illuminotecnico.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project area is an excerpt of the Urban Redevelopment Plan for the district “north of Chiesa della Pace and the Courthouse”. The building consists of two volumes: one on the west side, with public access to the commercial activity on the ground floor and offices on the first floor, and one containing the business and ancillary spaces. The flooring of the square outside the main entrance consists of porphyry cubes and “green islands” as decorative elements:...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Urban Furniture / Urban development plans / Shopping Malls
    Archilovers On Instagram