Trieste Apartment

Trieste / Italy / 2018

19
19 Love 760 Visits Published

The via Stuparich apartment in Trieste is located inside a historical building from the end of 19th century. The project involved the renovation of a portion of the winter garden, through the restoration of mosaics, stuccoes, marbles and decoration. The spaces of the house include an entrance that distributes the service rooms (bathrooms and laundry), a living area overlooking the garden with a Wolf/Sub-Zero custom kitchen and a bedroom, former music room. The set-up was created through a mix of classic design objects and antiques - Gio Ponti’s Ninfea Chair, Mangiarotti storage system for Molteni, Carl Hansen, De Padova, Knoll - immersed in a luxuriant environment defined by numerous tropical plants.



L’appartamento di via Stuparich a Trieste è situato all’interno di un edificio storico di fine ‘800. L’intervento ha riguardato il recupero di una porzione del giardino d’inverno, attraverso il restauro di mosaici, stucchi, marmi e decori. Gli spazi dell’abitazione comprendono un ingresso che distribuisce le stanze di servizio (bagni e lavanderia), una zona living affacciata sul giardino con cucina custom Wolf/Sub-Zero ed una camera, ex sala musica. L’allestimento è stato realizzato attraverso un mix di oggetti classici di design e pezzi di antiquariato - sedia Ninfea di Gio Ponti, mobile Mangiarotti per Molteni, Carl Hansen, De Padova, Knoll - immersi in un ambiente lussureggiante definito dalle numerose piante tropicali.

19 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The via Stuparich apartment in Trieste is located inside a historical building from the end of 19th century. The project involved the renovation of a portion of the winter garden, through the restoration of mosaics, stuccoes, marbles and decoration. The spaces of the house include an entrance that distributes the service rooms (bathrooms and laundry), a living area overlooking the garden with a Wolf/Sub-Zero custom kitchen and a bedroom, former music room. The set-up was created through a mix...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users