Casa Luz

Madrid / Spain / 2018

13
13 Love 1,072 Visits Published

This residence is divided into two parts. One is located in the ground floor of a housing block, and the other one is in the block’s interior courtyard, inside a former laundry room. The interior courtyard is now a garden that brings together a pleasant visual limit and a certain level of privacy.
The entrance area turns its back to the adjacent street, focusing its attention on the courtyard garden. The exterior part has a very open relationship with the garden, and the sliding shutters control the desired degree of intimacy and daylight.
Both pieces of the house are conceived as a single construction that is connected through a swimming pool, which acts as a bridge between the two areas.
Although each part could work independently, one complements the other in a way that the connection through the garden becomes a new outdoor room. A friend of the house’s owner asked her what she would do in wintertime to go from one piece to the other. “I’ll swim!” she answered.


Architects: ARQUITECTURA-G
Designed: 2017
Completed: 2018
Structure consultant: Toni Casas
Photographer: ©José Hevia

13 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This residence is divided into two parts. One is located in the ground floor of a housing block, and the other one is in the block’s interior courtyard, inside a former laundry room. The interior courtyard is now a garden that brings together a pleasant visual limit and a certain level of privacy.The entrance area turns its back to the adjacent street, focusing its attention on the courtyard garden. The exterior part has a very open relationship with the garden, and the sliding shutters...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users