Duplex in Sant Gervasi

Barcelona / Spain / 2019

12
12 Love 1,133 Visits Published

North-oriented duplex apartment located in a housing block in the upper side of Barcelona. In order to maximize the incoming light, more windows were added in the façade and 2nd floor slab was partially demolished, creating a new living room with a height of almost 6 meters.
While the common programme and the parents’ bedroom are located on the ground floor, the first floor is used for the children: two bedrooms, a shared bathroom and the study room, open to the double space of the living room.
We decided to use materials with a light colour to reinforce the light reflection in some areas and to reverse the lack of natural light. The use of the same tropical wood on the floor for the inside and the outside spaces allows creating continuity on the horizontal plane, from the interior to the terrace. On the vertical plane, white walls and pale yellow stoneware glazed tiles are used. The staircase, the balcony and all furniture elements are made in reticular sheet in order to make them more transparent and facilitate the light entrance in every corner of the house.


Surface: 150m² + terrace
Project: 2018
Construction: 2019
Structure consultant: Toni Casas
Photography: ©José Hevia

12 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    North-oriented duplex apartment located in a housing block in the upper side of Barcelona. In order to maximize the incoming light, more windows were added in the façade and 2nd floor slab was partially demolished, creating a new living room with a height of almost 6 meters.While the common programme and the parents’ bedroom are located on the ground floor, the first floor is used for the children: two bedrooms, a shared bathroom and the study room, open to the double space of the...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users