SP111 House

São João da Boa Vista / Brazil / 2019

13
13 Love 457 Visits Published

A simple and clear briefing: a sophisticated and elegant but still cozy and practical residence. We maintained the original layout of the spaces, which already presented an interesting integration of the social areas, the kitchen, the barbecue space and the outdoors. With perfect harmony between a neutral base and punctual color elements we developed the design of this 400 square meter residence for a young and modern family. Our choice of materials and finishes used in pieces and signed design furniture made it possible to create environments full of personality and details. We used some of the pieces which were already owned by the couple, and others were acquired to compose the design and the contemporary timeless style.
You are welcomed at the SP111 residence by a spacious, high-ceilinged ambience enhanced by a wooden bookshelf with stitched leather details specially designed for this space. It contrasts the clean furniture, without losing the coziness of the earthy tones. The green armchairs bring life to the space, and harmonizes with the other elements in neutral shades.
The dining room connects the social spaces, it is integrated with the living and is also connected to the gourmet barbecue and kitchen, through sliding doors. The support furniture brings a sophisticated air to the space, it serves as a buffet and cabinet and is embraced by the metal bookcase and linked to other finishes, such as wood and marble.
The intimate area was specifically designed to meet the family’s needs. The color palette used in the bedrooms has a base tone that go from gray to black and contrasts with the light walls. The decorative elements in blue and pink, stand out in the environments.
Superheroes come out of comics to be a part of little João’s daily life, the dream environment of any 5-year-old boy. The bedroom was designed with city-shaped panels, wallpaper and themed lamps that refer to the superhero characters. The play environment also contains a mezzanine with access by stairs and a slide, which gives movement and makes the environment fun.
The playroom furniture was designed in dimensions and ergonomics for children, which created a functional and fun space, where children organize the space independently. A chalkboard gives space for creativity, and the niches make it easy to store the toys.

13 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A simple and clear briefing: a sophisticated and elegant but still cozy and practical residence. We maintained the original layout of the spaces, which already presented an interesting integration of the social areas, the kitchen, the barbecue space and the outdoors. With perfect harmony between a neutral base and punctual color elements we developed the design of this 400 square meter residence for a young and modern family. Our choice of materials and finishes used in pieces and signed design...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Multi-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Furniture design / Product design
    • Websitehttps://www.estudiodc55.com.br/casa-sp111
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users