APT41

Milan / Italy / 2017

112
112 Love 8,265 Visits Published

An old post office building converted to residential. This is the context of this classic milanese apartment that has been completely renovated with a conservative spirit.


Most original elements - like the the stucco decorations, the window frames, the big wooden and glass portal - have been preserved. Classic milanese floor tiles, the typical “marmette”, have been removed and reused as unusual wall coatings. In some walls the typical bricks have been brought to light, becoming a very characterizing element of the entire house.


New wood floors, some with seamless and some with herringbone pattern, are the base of a mix of classic, contemporary and vintage furniture.


The venue is a unique, elegant yet friendly environment. A cozy atmosphere welcome everyone that enters from the entrance door, perfectly aligned with the lifestyle of the apartment’s owners.

112 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    An old post office building converted to residential. This is the context of this classic milanese apartment that has been completely renovated with a conservative spirit. Most original elements - like the the stucco decorations, the window frames, the big wooden and glass portal - have been preserved. Classic milanese floor tiles, the typical “marmette”, have been removed and reused as unusual wall coatings. In some walls the typical bricks have been brought to light, becoming a...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 112 users