Hang Out

Shanghai / China / 2019

6
6 Love 2,353 Visits Published

Hang Out  is a creative public space intervention  designed for one of the main plazas of a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike.


Inspired by the triangulation of crystals’ structures, the project is shaped as a huge hexagonal structure from which different fun features are hanging down, creating a suspended public space. 


This is a particular design approach that has been researched and tested for a while in our office, and has been finally implemented in an outdoor public space. A hanging public space in which all the functions are provided from above, experimenting with the feeling of gravity added to daily public features. 


Each of the 6 equilateral triangles is equipped with a different hanging function designed to encourage and foster social interactions among users, such as hanging ball-swings, hammock nets, a hanging picnic, a pipe forest and a hanging lounge. 


The hexagon arises from the graphics on the floor, combining two of the typical typologies researched in the office: Painted Scapes & Grounded Objects. It is intentionally designed that way in order to provide a more immersive experience, which starts from its surroundings when approaching the object. The Painted Scape on the floor makes it also more eye-catching not only to passersby, but to residents and workers that from the surrounding towers can have a top visual of the graphics. 


The resulting installation is a very stimulating & instagrammable space for having fun, interacting with others, resting, playing and whiling away for some time in an open area. 


 


Designer: 100 Architects


Design team: Marcial Jesús, Javier González, Lara Broglio, Mónica Páez, Keith Gong, Evgenia Likhachova, Marie Anseaume


Production: Hong Yang Advertising (Shanghai)


Client: Tishman Speyer Properties


Location: Pingjiaqiao Road 36, Pudong, Shanghai, China


Built area: 410 m2


Completion: September  2019


Photographer: Amey Kandalgaonkar

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Hang Out  is a creative public space intervention  designed for one of the main plazas of a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike. Inspired by the triangulation of crystals’ structures, the project is shaped as a huge hexagonal structure from which different fun features...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens / Urban Furniture / Leisure Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users