Casa G&P

Patrick Genard & Asociados Girona / Spain / 2019

1
1 Love 332 Visits Published

This is a restoration and transformation project of an old farm building (hayloft) with the objective of preserving and taking advantage of its spatial and architectural qualities.


The interior volume, the double height, the two large arches opening to a garden-patio-, the two large arches under the roof ridge, the thick stone walls mixed with terracotta pieces… They have been restored and emphasized with the introduction of more natural light.


In the open space, a simple program consisting of a large kitchen-dining room and a large double-height living room has been implemented. In order to integrate the garden-patio into the built space and make it the natural extension of the interior, two huge sliding glass doors have been used so as to allow greater fluidity between the interior spaces and the exterior. On the upper floor are the suite with dressing room and bathroom-sauna, as well as two studio-libraries in mezzanine over the great hall.


In this intervention materials have been used in clear contrast with the existing ones, more tectonic, so that they stand out mutually: micro-cement flooring, white concrete slab, indigo blue plaster partitions, black and blue ceramic floor with random patterns, limestone steps, heavily veined natural oak wall paneling, white painted ceiling, metallic profiles and matt black Formica, patinated brass fittings, etc.


This has allowed the creation of some very interesting paired contrasts (smooth-rough; light-dark; white-black; gray-colored; veined-uniform; random-regular... ) that enrich the project with a lot of personality.


In summary, this project tries to preserve the best of tradition and use the best of modernity to create a warm and welcoming space, very open to nature and with a marked humanistic personality.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This is a restoration and transformation project of an old farm building (hayloft) with the objective of preserving and taking advantage of its spatial and architectural qualities. The interior volume, the double height, the two large arches opening to a garden-patio-, the two large arches under the roof ridge, the thick stone walls mixed with terracotta pieces… They have been restored and emphasized with the introduction of more natural light. In the open space, a simple program...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Country houses/cottages / Interior Design / Recovery/Restoration of Historic Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users