Rehabilitación del Castillo de Montjuïc

Barcelona / Spain / 2018

14
14 Love 588 Visits Published

El Castell de Montjuic es una fortalesa abaluartada que va prendre la seva forma actual el S. XVIII. La seva cessió a la ciutat ha permès iniciar la recuperació del conjunt amb gran valor patrimonial (BCIN), fins poc encara amb ús militar, per convertir-lo en un equipament de caràcter cultural, educatiu i de lleure per a la ciutat.


En aquests darrers anys s’han anat realitzant un conjunt d’intervencions, a partir d’un Pla director inicial, tendents a consolidar el monument, millorant les condicions de seguretat d’us i accessibilitat, adaptant els espais existents als nous usos previstos i a la gran afluència de visitants que ha comportat aquesta nova etapa amb mes de 800.000 visitants anuals.


Aquestes actuacions han consistit en la recuperació del terrat mirador, la rehabilitació d’una part dels espais al voltant del pati d’armes, com la cafeteria, espais expositius espais per tallers o serveis públics, la recuperació del baluard de Sant Carles, l’adaptació de l’antic magatzem d’artilleria com a espai d’acollida i la construcció d’un nou nucli de comunicacions excavat a l’interior del baluard .


The Montjuic Castle is a bastioned fortress that took its actual form in the 18th century. Its concession to the city has allowed to initiate the recovery of remarkably valuable national heritage (BCIN) previously used for military purposes, to convert it into a cultural and leisure public facility.


In the past few years successive interventions have taken place in the area, following the master lines of an initial Direction Plan, tending to consolidate the monument, improving the security and accessibility and adapting the existing spaces to the newly planned uses and the massive touristic flow that brings up to 800.000 annual visitors.


These interventions have brought back the ceiling as a viewpoint as well as enabled the use of various spaces alongside the Parade Ground, such as the cafeteria and other rooms with the potential to host exhibitions or workshops. In addition, the St. Carles’ bastion has been restored, the old arsenal has turned into a welcome zone and a brand-new communications’ core has been digged inside the bastion itself. Finally, the cable car facilities have been moved out of the monument.


Arquitectos autores de la obra: Joan Forgas Coll, Dolors Ylla-Català


Ubicación proyecto: Castillo de Montjuïc, Barcelona  


Año término construcción: 2018


Superficie construida: 5.570 m2 (mirador de la torre) / 1.900 m2 (Urbanització Baluard S.Carles) / 2.302 m2 (sales) / 310 m2 (calabossos) / 334 m2 (espai acollida)


Promotor: BIMSA i Ajuntament de Barcelona


Cálculo Estructural: Valeri Consultors Associats


Cálculo Instalaciones: Valeri Consultors Associats / Estudio PVI Ingeniería


Equipo de Diseño: Joan Forgas,  Dolors Ylla-Català, Inma García, Francesc Inés, Pedro Gil, Ana Lete, Jorge Mascaray.


Arqueología: Josep Maria vila


Mobiliario: Berta Josa

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    El Castell de Montjuic es una fortalesa abaluartada que va prendre la seva forma actual el S. XVIII. La seva cessió a la ciutat ha permès iniciar la recuperació del conjunt amb gran valor patrimonial (BCIN), fins poc encara amb ús militar, per convertir-lo en un equipament de caràcter cultural, educatiu i de lleure per a la ciutat. En aquests darrers anys s’han anat realitzant un conjunt d’intervencions, a partir d’un Pla director inicial,...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Recovery/Restoration of Historic Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users