Villa sul Lago Maggiore

Novara / Italy / 2018

21
21 Love 1,280 Visits Published

Located on a hill, facing the Lake Maggiore, the villa has been built over the footprint of an existing house and the articulated volumes down the hillside connote it. The aim of the project is a spontaneous connection of the architecture with the natural context and the original conformation of the land.


From the street level only one floor is visible, as the house deploys along the slope towards the lake below. On that floor kitchen, dining and living room are located, projecting toward the beautiful panorama; big glass wall on two sides allow for generous natural light and the enjoyment of the view; the bedrooms are on the level below, and both open to a loggia that ensure again the view of the lake, while the basement houses a garage and all service areas. Along the side of the villa, an external staircase connects all levels and leads to the big swimming pool and garden. Local stone matches with concrete and plaster to create vibrant surfaces.


----


P+F Parisotto+Formenton Architetti


Project Manager: arch.Riccardo Bastiani


Collaboratori: arch.Elisabeth Andreola, arch. Daneile Garato


 

21 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located on a hill, facing the Lake Maggiore, the villa has been built over the footprint of an existing house and the articulated volumes down the hillside connote it. The aim of the project is a spontaneous connection of the architecture with the natural context and the original conformation of the land. From the street level only one floor is visible, as the house deploys along the slope towards the lake below. On that floor kitchen, dining and living room are located, projecting toward the...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users