Maison De Terrace

Samhyun Urban & Architecture Changwon / South Korea / 2016

5
5 Love 1,101 Visits Published

BRICK HILLS


 


Relationship


Changwon, where Maison De Terrace is located, as a well-outlined planned city, is a city where the manufacturing area and residential area, as well as the commercial area and the park are thoroughly separated Kim Jin-baek, the president of Kilmin Engineering&Construction, commissioned Samhyun to plan Maison De Terrace, and Kilmin as well, worked together with Samhyun as a constructor a long time ago. A fact that was discovered as the work began in earnest was that, before establishing a relationship with Samhyun, they had made design requests to many design offices, received various designs and had only been reviewing them for several months. This time, Kilmin Construction meets Samhyun as an owner, which becomes an opportunity for the work to rapidly progress. Samhyun submitted the design plan, proceeded with the contract the following week, and reached the stage of selling three months later. As if Samhyun already knew the direction the owner wanted to pursue, the proposal was immediately accepted, and a consensus with the owner was naturally formed.


 


Creating


a Brick Maison De Terrace, a residential use of a residential and commercial complex built in a commercial district, is a project where the discussion over what the residential uses should be was most intensely debated over. By forming two penetrating sidewalks on the commercial lower floors, ordinary citizens were allowed to freely pass through back and forth, and by arranging a waterway, trees and shops to the surrounding, a natural flow was planned.


The residential facilities on the upper floors present "a brick" of a two-story detached house with a yard, and by presenting a plan that staggers and stacks this brick at a height of 30 levels, making the roof of the floor below the yard of the house above and forms a residential unit that has a two-story high yard in every household, the active support of the owner is induced.


The 10 lower floors are gradually extended to the roadside, and various community facilities are arranged in the gaps, making the 10 lower floors have yards that are twice the yard of the standard floors, and creating a comfortable exterior space like a house on a hill. Privacy is naturally secured in the houses with a staggered form, and by leaving a space, the possibility of exchange between houses is made indirectly open.


A unit becomes a house, and becomes a brick. The form is naturally revealed depending on the direction in which the bricks are piled up, and the pile of bricks stacked on the flat surface becomes a hill in the city.

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    BRICK HILLS   Relationship Changwon, where Maison De Terrace is located, as a well-outlined planned city, is a city where the manufacturing area and residential area, as well as the commercial area and the park are thoroughly separated Kim Jin-baek, the president of Kilmin Engineering&Construction, commissioned Samhyun to plan Maison De Terrace, and Kilmin as well, worked together with Samhyun as a constructor a long time ago. A fact that was discovered as the work began in earnest...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users