York House

2019

85
85 Love 5,831 Visits Published

The design of the YORK house came as a continuation of the initial idea, realized in SOL house. According to the design, this secluded and very spacious house is located on a slight incline on the edge of the forest. 


As with other Alex Nerovnya Architecture projects, we used simple geometry shaped in an unusual manner, this time utilizing a common gable roof. 


Situated on the forest edge, YORK house strives to give its residents a sense of connection with the wild environment. Multi-leveled terraces allow the visitor's to spend quality time outdoors, while massive sliding glass doors blend the interior with the exterior of the building. 


The centerpiece of the design is a three-storey block of guest accommodations, incorporating 4 separate bedrooms complete with bathrooms. Here the desired location on an incline hill comes into play – the panoramic bedroom windows are designed to provide residents with stunning views of the surrounding landscape.  


The central block visually splits the building in two, which makes a common gable roof solution look fresh and different. 


On the inside the majority of surfaces are finished with veneered wooden panels, allowing for a more liberal use of diffused light inside the house. 


The YORK house project was created as a vacation destination for big families or groups of friends, whose idea of a weekend is to separate yourself from the hustle and bustle of the metropolitan areas. Four bedrooms accommodate up to 8 guests, while ample space inside and outside of the house allows everyone to relax and spend their time the way they dreamed during the workweek.

85 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The design of the YORK house came as a continuation of the initial idea, realized in SOL house. According to the design, this secluded and very spacious house is located on a slight incline on the edge of the forest.  As with other Alex Nerovnya Architecture projects, we used simple geometry shaped in an unusual manner, this time utilizing a common gable roof.  Situated on the forest edge, YORK house strives to give its residents a sense of connection with the wild environment....

    Project details
    • Year 2019
    • Status Unrealised proposals
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 85 users