Portonovo´s home

Sangenjo / Spain / 2018

0
0 Love 120 Visits Published

In the project of this detached house we have tried to combine, on the one hand, the conditions of the developer: program of needs and budget. And, on the other hand, the conditions of the environment: urban planning, architecture of the place, access, views, weather, orientation and proportions of the plot.


The house is distributed over two floors, the ground floor being L-shaped and placing the long side parallel to the access road. It is important the way to be implanted in a plot of about 1000 m2 to be able to take full advantage of each of the orientations.


The facade to the public thoroughfare is connected to a module of the technical zone through which access is made. Here the garage for two cars, facilities, pantry and laundry are located. The house is closed to the cold winds of the north and the noise of the street.


The day spaces are arranged on the ground floor and facing south, directly related to the plot and allowing the vision of nature to dominate the interior space.


On the upper floor we find the bedrooms and a study room linked to the terrace space that takes advantage of the lower L. The rooms have access to the terrace creating a balcony to look out over the plot, nature and sunshine.


The balcony creates a covered space on the ground floor that serves as a porch, an extension of the day area. The depth of the balcony is calculated to create shade on the glass cloth in the warm months. In winter the sun penetrates throughout the house, helping to conserve heat by installing radiant flooring.


The materials used are: wild granite in contact with the ground to create a stony base, white paint the first floor, sheet metal and concrete seen for the most technical spaces of the house.


We proposed a simple and functional solution, combining tradition and modernity through the materials used and exploiting the intrinsic values โ€‹โ€‹of the environment to the fullest.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In the project of this detached house we have tried to combine, on the one hand, the conditions of the developer: program of needs and budget. And, on the other hand, the conditions of the environment: urban planning, architecture of the place, access, views, weather, orientation and proportions of the plot. The house is distributed over two floors, the ground floor being L-shaped and placing the long side parallel to the access road. It is important the way to be implanted in a plot of about...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Main structure Reinforced concrete
    • Cost 180000
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram