Hangzhou Canal Vanke Center

Hangzhou / China / 2019

13
13 Love 874 Visits Published

Project Name: Hangzhou Canal Vanke Center


Project Location: Hangzhou, Zhejiang Province, China


Floor Area: 27986 ft²


Completion Date: 30th November, 2018


Photography: Huang Zaohui


 


In China, Gongshu district of Hangzhou City, which is known as "Canal flows for millenniums, and Gongshu’s prosperity started since ancient times", is now a gathering place for car trade and service. The Vanke Canal Sales Center, which is located in the center, is defined as a complex of car themes, which is committed to creating a new model of car interconnection industry.


On the side of the ancient bustling Beijing-hangzhou Grand Canal, YuQiang&Partners created a unique IP through the design of creative car scenes, bringing car enthusiasts a visual feast of speed and power.


Every car enthusiast has a dream of his own. As in Fast and the Furious, there are the rushing of adrenaline, the intense sensory experience, the engine, the roar, the howling, and the wildness and the charisma. These are all unique experiences for car enthusiasts.


A sense of technology and rhythm is the feature of the first floor. The reception area is an open public space, like a transparent display cabinet, attracting attention from the outside. The multi-angle steel mirror surrounded in the exhibition hall breaks the visual limitation, giving the audience a broad vision while presenting the car structure at a full angle, at the same time maximizing its artistic expression tension.


Special architectural space structure is used for interior design. A car runway is winding up from the ground and through the building floors to the top. The lines of the ceiling are set along with the rotation direction of the building structure, presenting a sense of movement and tension of cars and orderly through all functional areas.


The lounge area is positioned along the floor-to-ceiling window. Different from the cold outside, the style here gives people a sense of warmth and comfortability, like the continuation of the home. The point source light on the top is orderly dotted, emphasizing a sense of technology and strength without losing warmth and flexibility, casting beautiful reflections in both daytime and night.


As a transition from the underground garage to the exhibition hall, a visual buffer is specially designed at the entrance of the ground floor. The disassembled car frame is suspended in the air, with exquisite and cool side shape. The red appearance creates an exciting visual effect and rich spatial experience, presenting a courageous feeling to drive far away.


 

13 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Project Name: Hangzhou Canal Vanke Center Project Location: Hangzhou, Zhejiang Province, China Floor Area: 27986 ft² Completion Date: 30th November, 2018 Photography: Huang Zaohui   In China, Gongshu district of Hangzhou City, which is known as "Canal flows for millenniums, and Gongshu’s prosperity started since ancient times", is now a gathering place for car trade and service. The Vanke Canal Sales Center, which is located in the center, is defined as a complex of...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2019
    • Client Vanke
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users