Molo house

Genoa / Italy / 2018

26
26 Love 893 Visits Published

The flat is situated on the top of a tall building in the old harbour of Genova, with a great view over the city centre. Our intervention completely changed the apartment layout, improving and multiplying the inside/outside physical and visual connections.
In particular, we focused on managing natural light, opening holes in the upper slab, putting a window between two rooms and introducing reflecting materials in the inner part of the house.
The new skylight let the mediterranean sun to flow in through the very transparent iron stairs that directly connects the apartment to the rooftop garden.
A huge and complex tailor made piece of furniture characterizes the living room, performing different tasks: bench for the dining table, sofa, bookshelf, storage, steps. This furniture is made of coloured medium density fibreboards (valchromat®).
The two vintage armchairs and the restored doors belongs to the fifties, the years when the apartment was built. Also the handle by Gio Ponti and the lamps by Charlotte Perriand and Jean Prouvé refer to the same period.
The renovation redoubled the flat bedrooms and bathrooms.

26 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The flat is situated on the top of a tall building in the old harbour of Genova, with a great view over the city centre. Our intervention completely changed the apartment layout, improving and multiplying the inside/outside physical and visual connections.In particular, we focused on managing natural light, opening holes in the upper slab, putting a window between two rooms and introducing reflecting materials in the inner part of the house.The new skylight let the mediterranean sun to flow in...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 26 users