The Overall Renovation of Yule Mountain Boutique Hotel

Hangzhou / China / 2018

24
24 Love 2,208 Visits Published

Project name: The Overall Renovation of Yule Mountain Boutique Hotel


Architects: Continuation Studio / www.continuation-studio.com


Design Year & Completion year: 2016-2018


Chief designer: Jiu-Jiang Fan, Wen-Ting Zhai


Design Team:


Team Members: Kai Yu, Kai-Xiong Chen, He Huang, Ting Li, Fu-Dong Sun, Shuang-Er Lu, Run-Jin Dong (intern)


Location: Taihuyuan, Lin'an, Hangzhou, Zhejiang


Area: Approx. 1100 m2


Photographers: Yi-Long Zhao, Hong-Fei Zhao, Jiu-Jiang Fan


Lighting design: Shanghai Pinko Lighting Design


Decoration design: Shenzhen Wenhua Design


Structure & construction: Xiao-Wen Neng's team


Clients: Ju-Ping Xia, Yong-Shui Jiang


Brand:


Wood veneer material: ancient wood


Other materials: Local


Yule Mountain Resort is located by Taihuyuan Creek, surrounded by a provincial highway and mountain slopes. The site is nearly 3 metres higher than the highway, where direct access to the site is available through a set of steps. Several wooden corridors are laid along in-between. The main building on the site was formerly of 4-storey and antique style with 30 rooms. The owner hoped to reduce the amount of rooms and enhance the spatial experience for guests’ staying.


Inspired by the site itself, to re-choreograph the relations between the creek, highway, courtyards and buildings to generate a narrative spatial sequence was the key factor to set off the design. The dispersed corridors were merged into a 30-metre long interface. Each end of the interface accommodates a reception and a pavilion, effectively separating the noise of the provincial road, and creating a personal space atmosphere. At the same time, the distance between the highway and the lobby were stretched to obtain a richer viewing of the surrounding vista along the way. This hidden entrance strengthens the tranquility and escapism of the inner world.


The courtyard in the site of the main building was transformed into a shallow pool as an installation of water reflection, enclosed by walls and a continuous corridor. From the space under the eave on the front of the main building, the whole elevation of the main building cannot be seen in the corridor. Only when you look back on the bonfire platform at the end of the corridor, you will see the complete main building facade. The distance separating the water surface makes the four-story building more harmonious with the contours of the mountain behind it. The activities and events are held on the terraces which on the other side of the corridor, such as barbecue area and hot spring area are distributed in multiple terraces from below and above. The zoning provides serene experience of living in nature for guests in rooms overlooking the pool, with spatial perspective expanded by the water reflection of the sky.


The original 5 rooms on each floor of the main building were re-arranged into three. A balcony extends from each room, of which has the external space for enjoy the nature. The trellis at the balcony flitter the scenery, limit the vision and enhance the privacy of the room. In addition, we collected and surveyed the timber doors and window frames from the original building, then reapplied them onto the building by the creek, weaving its ‘new skin’ into a collage of history. The building will project out warm and memorable lights at night.

24 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Project name: The Overall Renovation of Yule Mountain Boutique Hotel Architects: Continuation Studio / www.continuation-studio.com Design Year & Completion year: 2016-2018 Chief designer: Jiu-Jiang Fan, Wen-Ting Zhai Design Team: Team Members: Kai Yu, Kai-Xiong Chen, He Huang, Ting Li, Fu-Dong Sun, Shuang-Er Lu, Run-Jin Dong (intern) Location: Taihuyuan, Lin'an, Hangzhou, Zhejiang Area: Approx. 1100 m2 Photographers: Yi-Long Zhao, Hong-Fei Zhao, Jiu-Jiang Fan Lighting design:...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Hotel/Resorts / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users