Loft Poblenou

Barcelona / Spain / 2019

15
15 Love 542 Visits Published

In the Poblenou area of Barcelona, the owners sought to create a home whose main objectives
were the promotion of the architecture of the room, emphasizing the industrial style and
materials with the new pieces incorporated into each area. They wanted to keep some original
elements of the loft such as the facilities seen, the natural materials and their imperfections, and
a more creative part of the work. In addition, customers had the idea of allocating space both
for living and for holding events and exhibitions related to the art world. For this, a very versatile
space was created capable of covering different uses and, sometimes, simultaneously. You can
see larger spaces for leisure and other more collected and private, such as the suite room. In the
back area there are two guest rooms and an office.


In the main area we sought to make a distinction of each corner but giving each one a unique use. It was carried out through the placement of pieces of furniture and the deployment of carpet that allowed to make this type of division in a natural and very visual way. This space is illuminated by three suspended luminaries of large dimensions, helping to enhance the double height with a very minimalist, sophisticated and lightweight design. The original industrial style kitchen was preserved, incorporating it into the new design and integrating it with the color range of the rest of the loft. Stools and the iconic Campari lamps by Ingo Maurer were included, thus giving the red note that is repeated in some spaces. Very special and character pieces were placed for the dining room, matching the modern style and providing the contemporary design note. This combination allowed to obtain fluidity, finding the perfect balance between comfort, design and warmth. The projection zone was created with a double utility; on the one hand, it will serve as an exhibitor and reinforcement in the events and, on the other hand, it will be used in a more informal and particular way for the visualization of films. The curved sofa allows visibility of both the hidden projector on the transverse wall and the television on the side, as well as breaking with such straight lines. The center of the loft is marked as a channeling axis of the living room the modular island sofa, very functional and with the possibility of changing position according to needs. The suite focuses on the second level of the house, overlooking the rest of the space and includes pieces that add practicality and sought to create a more cozy and intimate area.


Used Materials


In terms of materials, The Room Studio opted for the main use of noble metals, recycled wood, different types of glass, as well as comfortable and warm textiles. Despite being an industrial style and very marked, it was sought to provide the home with a cozy and fluid image seeking timelessness. Different environments and light scenes are appreciated in each corner, marked by the lighting pieces and creating a special environment. Throughout the whole house, there is a common thread with respect to the selected range of shades. The red and green tones together with other more neutral ones, such as beige and earth colors, allowed to enhance the image of the selected recovered and industrial furniture. The general lines used in the loft are industrial and pure, as opposed to more rustic ones through the use of more solid pieces and others of great contemporary designers. Natural materials such as leather and organic fabrics are used throughout the house playing with plain and more dynamic patterns. The vegetation is a very important point in the creation of the design, it brings the green and natural note to the space. Different types are appreciated in each corner and area, providing height and giving a tropical touch to the environment.

15 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In the Poblenou area of Barcelona, the owners sought to create a home whose main objectiveswere the promotion of the architecture of the room, emphasizing the industrial style andmaterials with the new pieces incorporated into each area. They wanted to keep some originalelements of the loft such as the facilities seen, the natural materials and their imperfections, anda more creative part of the work. In addition, customers had the idea of allocating space bothfor living and for holding events...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Lofts/Penthouses / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users