AD House

Fossano / Italy

0
0 Love 559 Visits Published

AD HOUSE was born on a hill with a nice view of the Langhe and its vineyard in a small lot located between two existing buildings.
The area was presented with great potentials due to its position and the surrounding landscape but the project was limited by an environmental protective restriction for one part of the lot. This restriction divided the lot in two parts. The volume of the building with the gable roof with its wooden beams are the results of the constriction that was the main challenge of the project. Despite this limitation, on the other side, was possible to realize a flat roof as a terrace. The building is a result of two parts that have different shapes but are combined together.
The villa develops in a living area, placed at the ground floor and the sleeping area at the first floor. Both levels are characterized by wide windows with a southeast orientation that creates a strong relationship between the inside and the garden outside.
In the main bedroom the windows are screened with wooden brise-soleils that cast right shadows.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    AD HOUSE was born on a hill with a nice view of the Langhe and its vineyard in a small lot located between two existing buildings.The area was presented with great potentials due to its position and the surrounding landscape but the project was limited by an environmental protective restriction for one part of the lot. This restriction divided the lot in two parts. The volume of the building with the gable roof with its wooden beams are the results of the constriction that was the main...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram