Healthcare interior design

ReFuture Clinic Kyiv / Ukraine / 2019

15
15 Love 458 Visits Published

New clinic of esthetic medicine ReFuture Clinic is made in modern style. The mission and values of the clinic played important role when designing the interior. Authors of the project decided to take advantage of the new standards in medicine using modern materials and innovative solutions. Thus, waiting area for patients with a green wall, and reception area with the conceptual sculpture “Rain” by Nazar Bilyk dominate the interior of the ground floor. «We tried to avoid monotony in the interior by adding some interesting elements, - the architects say. – We designed a metal reception desk and functional filing-cabinets beside it which are hidden beyond the stone panels». Particular attention shall be paid to the staircase area, which is completely faced with travertine. High-class work of the specialists enabled to integrate the most uncommon decisions: structural connections, the hardest joints and contacts.


Along with the compositional and spatial tasks, the architects tried to cover the topic of high technologies. Thus, one of the main tasks of the clinic is to introduce into Ukraine the medicine of the future and modern health culture, providing an excellent privacy and service, so the architects performed a massive research aimed at determining the main needs both of clients and doctors. YODEZEEN team used all its experience, special competences and up to date technologies to create a space in which the clients would feel comfortable and relaxed.


The entire work on implementation of the project involved close cooperation with the client and chief physician of the clinic, therefore each area is not only beautiful and functional but also high-class from the medical point of view. Each room is a small high-tech laboratory equipped with the latest devices. 


Considering that the interior is quite minimalistic, we wanted to introduce into it some delicacy and harmony, natural warmth. For this purpose, we used only natural materials: stone (travertine), wood, metal. 

15 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    New clinic of esthetic medicine ReFuture Clinic is made in modern style. The mission and values of the clinic played important role when designing the interior. Authors of the project decided to take advantage of the new standards in medicine using modern materials and innovative solutions. Thus, waiting area for patients with a green wall, and reception area with the conceptual sculpture “Rain” by Nazar Bilyk dominate the interior of the ground floor. «We tried to avoid...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users