Harrington Gardens

City of London / United Kingdom / 2017

16
16 Love 916 Visits Published

DROO creates luxury town house in London 
Exuding a quiet strength of character, the interiors of this West London Townhouse, play with the chiaroscuro effect of light and shade to create spaces of meditative calm. The rich tones of natural walnut wood have been used throughout the house in varying details, from the floors, the joinery and the majestic staircase with its forest of walnut battens through which the light seeps slowly.


Most contemporary interiors due to open plan living can be consumed in a singular sweeping glance. This home, reveals itself slowly as you move through it room by room, revealing layers of texture, complexity of space and the simplicity of light as you move up from the entrance hallway through light and intentionally dark spaces, all the way up to a sun-drenched loft.


[FR]


Le projet de la résidence de Harrington Gardens est une rénovation d’un immeuble Victorien classé dans le quartier de South Kensington à Chelsea. Cet hôtel particulier est rénové au plus haut standing dans les tons gris et noix sombre, de façon à créer une atmosphère à la fois chaleureuse et contemporaine.


Dotés d'une force de caractère discrète, les intérieurs de cette maison de ville de l'ouest de Londres jouent avec la lumière pour créer des espaces de sérénité. Les tons riches de bois de noyer naturel ont été utilisés dans toute la maison dans des détails variés ; aux sols, pour les menuiseries et pour le majestueux escalier avec sa forêt de liteaux de noyer à travers lesquels la lumière s'infiltre lentement.


La plupart des intérieurs contemporains peuvent se découvrir d’un seul regard rapide. Cette maison-ci se dévoile lentement, au fur et à mesure des déplacements révélant des couches de texture. Lorsque l’on se déplace depuis le vestibule à travers les espaces lumineux et intentionnellement sombres, la complexité de l’espace et la simplicité de la lumière se dessinent et ce jusqu’au grenier ensoleillé.

16 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    DROO creates luxury town house in London Exuding a quiet strength of character, the interiors of this West London Townhouse, play with the chiaroscuro effect of light and shade to create spaces of meditative calm. The rich tones of natural walnut wood have been used throughout the house in varying details, from the floors, the joinery and the majestic staircase with its forest of walnut battens through which the light seeps slowly. Most contemporary interiors due to open plan living can...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 16 users