showroom of fragile garden furniture

Rishon LeTsiyon / Israel / 2019

41
41 Love 3,173 Visits Published

"Shviro" is a chain specializing in garden furniture and accessories for the outdoor, and she is one of the leading companies in Israel. She has a number of exhibition halls throughout Israel, and the flagship branch was designed by the designer Erez Hyatt, with a minimalist approach and clean lines which were meant to give a place of honor to the furniture. Before the renovation, the building consisted of a mixture of shapes, materials, and colors that combined together, created chaos which did not allow for an enjoyable or efficient shopping experience. In addition to that, in their space, there was a row of constructive columns that forced themselves to define the space and made it look like a warehouse. Alongside these, on the ceiling geometric shapes were spread in opposition to each other interfered with the harmony of space. As a first step, the designer wanted to clean up all the excessive information that was present in the space and to design a hall that respects the company and its logo that stands at the entrance.


And the work began: Originally, the entrance space was built with a double height that featured a gallery floor and a round terrace. It was important for the designer to hide the balcony, and the solution to this challenge was to build a power wall in front of the front door that hides the balcony and creates an impressive entrance for buyers entering the hall. This power wall is built from gray concrete in asymmetrical divisions that create rhythm and interest and stands as a contrast to the stair wall made of black MDF with symmetrical vertical stripes. This wall accompanies the metal steps, which are also black, and continues to the wall that facing them on the gallery floor. On the lower plane, the entire parquet floor was taken apart and beneath her, the concrete floor was exposed. On the upper plane, the entire ceiling was dismantled and the ceiling of the original building was displayed, she added interest by repainting her using light-colored texture. Spot lightings and air conditioning channels were stretched on her without making noise in the space that would compete with the display itself. The result of the uniform ceiling of the entire space creates a continuous line between the gallery and the entrance, which gives a sense of height and turns the hall into a single piece with a common casing in which the display is shown.


Throughout the hall, a quiet material scale was chosen that contributes to the calm in the ceiling, lighting, floor and air conditioning. The perimeter walls are neutral and also the large aluminum doorways have been painted white inward to create a relaxed setting that creates a stage for the main player, the furniture. On the practical level in order to create an effective shopping experience, the designer split the display into sitting areas and dining areas. The relaxed peripheral space is also designed to create a quiet background to the drama created by the dark circle lighting fixtures in the entrance area, and the plants that hang from round bases that have major presence. The black lighting hoops are designed and manufactured custom-made and corresponded to the stair wall, while the rust-colored reception counter corresponds to the bases of the plants, whose oxidation process adds to the sense of nature. A significant design effect is created by the green mass created by the garden that breaks the monochromaticity of white-gray-black. The plants create a floating garden that produce depth in the space thanks to its various sizes and heights and at the same time defines the entrance area with each sapling carefully placed inside the large complex. It is noticeable that the nature whose getting through the urban space creates an immortal design that will be relevant for years and will be improved over time.

41 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    "Shviro" is a chain specializing in garden furniture and accessories for the outdoor, and she is one of the leading companies in Israel. She has a number of exhibition halls throughout Israel, and the flagship branch was designed by the designer Erez Hyatt, with a minimalist approach and clean lines which were meant to give a place of honor to the furniture. Before the renovation, the building consisted of a mixture of shapes, materials, and colors that combined together, created chaos which...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 41 users