Google Event Space

São Paulo / Brazil / 2018

9
9 Love 853 Visits Published

“Laje”: Google Event Space


 


The new “Event Space” at the São Paulo Google Office, in Brazil, has a program configured basically by a foyer, an auditorium and a multipurpose room, organized in a linear sequence within a lofty double-height space located on the top floor of the iconic Patio Malzoni building at Avenue Faria Lima. Once the space, in plan, is inevitably divided by the requirements of the program and back of house areas, the ceiling takes on a scenographic leading role, establishing spatial and conceptual continuity.


 


The song “Sampa” (by Caetano Veloso), a tribute the city of São Paulo, is used as input information for the parametric design of the ceiling. Data from its graph of frequencies and amplitudes on time is converted on the structure elements of the ceiling along its entire extension. Therefore, the music literally sculpts the inner space experienced by the visitors. The mirror surfaces, which separate the main spaces at the service areas, intercept the circulation flows, adding new ambiguous and illusory perceptions in relation to the continuity (or discontinuity) of the space. The “inside out” of the “inside out”, as the music plays.


 


Project: Google Event Space, São Paulo (Brasil)


Data: 2017/ 2018


Área: 6000 sqft


Client: Google


Management: Google / CBRE


Architects: Bruno Campos, Marcelo Fontes e Silvio Todeschi (BCMF Arquitetos), Fernando Maculan e Mariza Machado Coelho (MACh Arquitetos)


Graphic Design / Signage: Hardy Design


Lighting Design: Atiaia Design (Mariana Novaes)

9 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    “Laje”: Google Event Space   The new “Event Space” at the São Paulo Google Office, in Brazil, has a program configured basically by a foyer, an auditorium and a multipurpose room, organized in a linear sequence within a lofty double-height space located on the top floor of the iconic Patio Malzoni building at Avenue Faria Lima. Once the space, in plan, is inevitably divided by the requirements of the program and back of house areas, the ceiling takes on a...

    Project details
    • Year 2018
    • Client GOOGLE
    • Status Completed works
    • Type Conference Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users