Dom Vasco

apartment renovation Lisbon / Portugal / 2018

11
11 Love 904 Visits Published

The apartment occupies the last floor of a mid-20th century building, refurbished in the 80’s. The flat is split in two levels: the one below – an ordinary residence; the one above – a terrace of scarce use, where an informal storage construction is placed.



The intervention inverts the detachment between these two levels, attempting to unite the inner and outer areas. The proposal reorganizes the spaces of the apartment, empties the terrace and utilizes the ceiling height of the uninhabited attic, exposing the roof structure and the atmosphere of an old building. The social space now includes the kitchen, while the private spaces are gathered in the rear area of the apartment.


The wooden staircase is the organizing element, a piece of furniture which sets the entrance, kitchen and living room, giving access to the river-facing terrace where one can enjoy the sun.

11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The apartment occupies the last floor of a mid-20th century building, refurbished in the 80’s. The flat is split in two levels: the one below – an ordinary residence; the one above – a terrace of scarce use, where an informal storage construction is placed. The intervention inverts the detachment between these two levels, attempting to unite the inner and outer areas. The proposal reorganizes the spaces of the apartment, empties the terrace and utilizes the ceiling height of...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Refurbishment of apartments / Building Recovery and Renewal
    • Websitehttps://www.arriba.pt/domvasco
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users